lördag 16 april 2011

Vår, vår, härliga vår!



Igår spelades den första omgången kubb på Ekdalen!



Tre grannfamiljer möttes, tjejer mot killar. Mörkret kom ínnan matchen
var klar så sambon fick rigga bygglampan! :)

Vem som vann? Spelar ingen roll, det är bara roligt att spela!
(Nåväl, om det nu MÅSTE fram så vann gubbarna, det
är säkrast för husfriden!)

Idag har sambon grävt om ett land, det blev så fint!

"Pinnarna" i mitten är en busken som vi kallar "Finnbuske" eftersom den
kommer från norra Finland, där sambons mamma växte upp.
Egentligen heter den Bergsknäa och blommar med skira vita blommor,
som knappt syns.

Vi har även hunnit med att premiärgrilla med maten serverat ute.
Det blev karre, som fått gotta sig i favoritmarinaden hela dan.
Till det serverades grillade rot- och grönsaker och ett gott vin.
Härliga tider!

Marinaden, som passar till det mesta man grillar, kommer här!

B-B-Q-marinad

½ dl chilisås
½ dl soja
¼ dl vinäger
2 msk senap
½ tsk sambal oelek eller tabasco
2-4 vitlöksklyftor
2 tsk worcestershiresås

Blanda ingredienserna och häll dem över köttet som ska marineras.
Skaka ibland och låt stå i kylskåp minst en timma,
gärna över natt. Grilla sedan köttet. Mums!

Nu blir det tv-soffan ett par timmar!



1 kommentar:

  1. Hej o tack för titten inne hos mig! Jag vet tyvärr inte vad kortvikningen kallas och har inte sett nån tutorial. Dessbättre är den väldigt enkel- Vik ett alldeles vanligt 15x15 cm kort, biga sen framsidan diagonalt från nedre vänstra upp till övre högra hörnet och vik nedre delen inåt. Sätt sen fast själva motivet bara på den nedre halvan så det fortfarande går att vika.
    Sätt nån dekoration som "stopp" på "insidan" så kortet kan ställas upp. Hoppas det går att förstå :) Lycka till!
    / Eva

    SvaraRadera